Osallistu paikan päällä Ukrainassa

Ulkoministeriön matkustustiedote koskien Ukrainaa
Turvallisuustaso: Poistu välittömästi maasta

[PäivitettY 6.5.2024]

[Päivitetty 29.4.2024]


Vaikka Ukrainassa on suuri tarve eri alojen ammattilaisille, tulisi kaikkien sinne matkaa suunnittelevien ottaa huomioon, että Ukrainassa on tällä hetkellä sotatila. Vaikka tilanne matkakohteessa olisikin juuri nyt rauhallinen, voi tilanne muuttua äkillisesti. Huomionarvoista on myös se, että esimerkiksi kaikki yleisimmät vakuutukset eivät ole voimassa konfliktialueella.

Supersankari. Kuva: Thi

YLEINEN VAPAAEHTOISTOIMINTA

Ukrainassa tarvitaan monenlaista vapaaehtoistyötä; ruoan ja avustustarvikkeiden jakelua, pommitusten tuhojen jälkisiivouksia ja uusien rakennusten pystytystä, naamioverkkojen tekoa, opetus- ja kuljetustehtäviä, määrätyt koulutustehtävät ja niin edelleen. Joitain työtehtäviä, kuten käännöspalveluja on mahdollista suorittaa jopa etänä. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan moniin käytännön asioihin, liittyen matkustamiseen ja työskentelyyn Ukrainassa.

SAIRAANHOITO

Ukrainan terveydenhoitojärjestelmä on kovilla useastakin syystä. Maailman terveysjärjestön (World Health Organisation, WHO) mukaan Venäjän joukot ovat pommittaneet kymmeniä sairaaloita ja muita terveydenhuollon laitoksia. Monet terveydenhuollon ammattilaiset ovat lähteneet rintamalle tai joutuneet pakenemaan maasta, samalla kun potilasmäärät ovat taisteluiden vuoksi kasvaneet. Maan sairaaloissa tarvitaan lisää henkilökuntaa. Lääkärit, sairaanhoitajat ja muut terveydenhuollon ammattilaiset, jotka haluavat auttaa sodan uhreja Ukrainan sairaaloissa, voivat hakea alla olevan linkin takaa löytyvällä lomakkeella töihin Ukrainaan.

Lääkärit Ilman Rajoja (Médecins Sans Frontières, MSF) on kansainvälinen sairaanhoitoon erikoistunut avustusjärjestö. Myös he hakevat usean alan ammattilaisia ja asiantuntijoita avustustyöhön Ukrainaan. Alla olevasta linkistä pääsee täyttämään heidän hakemuksensa.


MUUKALAISLEGIOONA

Ukrainan ulkoministeriö hakee maan aluepuolustusjoukkojen muukalaislegioonaan aiempaa taistelukokemusta omaavia ulkomaalaisia sotilashenkilöitä, jotka ovat valmiita osallistumaan taistelutehtäviin rintamalla. Ohjeet listautumisesta löytyvät alla olevan, uuden välilehden avaavan linkin takaa.

Täytä aina matkustusilmoitus, matkustaessasi Ukrainaan.


Yllä olevasta painikkeesta pääset tarkistamaan reaaliaikaiset ilmahälytykset Ukrainassa.

Paluu pääsivulle.