Tietoa Pro Ukraina -kaupasta

[Päivitetty 14.6.2024]

Tervetuloa Pro Ukraina -sivuston verkkokauppaan!

Osa Euromaidan protestien uhreja kunnioittavasta seinämaalauksesta Kiovassa. Kuva: Omri ry

Kaupastamme löydät kahdenlaisia tuotteita:

  • Ukraina-tuotteet ovat verkkokauppamme ensisijaisia tuotteita, joita myymme ainoastaan Ukrainaan toimitettaviksi. Näitä tuotteita et voi siis tilata haluamaasi osoitteeseen. Tuotteiden tarkoitus on lievittää siviilien ahdinkoa sekä mahdollistaa maanpuolustajien toiminta. Tästä syystä ne kaikki liittyvät joko lämmön, valon, sähkön tai puhtaan juomaveden tuottoon tai säilyttämiseen, taikka ovat tavalla tai toisella avuksi Ukrainaa puolustaville sotilaille. Saadaksemme toimitettua näitä tuotteita Ukrainaan mahdollisimman suuria määriä, on tuotteet hinnoiteltu lähes tai täysin ilman katetta. Tulemme lisäämään uusia tuotteita sitä mukaan, kun saamme sovittua tukkureiden / maahantuojien kanssa niiden toimituksista. Nämä tuotteet tunnistat ”Toimitus VAIN Ukrainaan !” -tekstistä, tuotteen nimen perässä. Huomioithan, että Ukraina-tuotteiden omistusoikeus ei missään vaiheessa siirry ostajille, vaan ostos katsotaan lahjoitetuksi Ukrainaan ostohetkellä. Näin ollen näillä tuotteille ei ole normaalia vaihto- eikä palautusoikeutta.
  • Tukituotteet ovat toissijaisia tuotteita, joita myymme kattaaksemme toimintamme kannalta välttämättömiä kuluja. Tällaisia kuluja ovat mm. polttoaine-, puhelin-, lautta-, vakuutus- ja muut vastaavat kulut, jotka mahdollistavat lahjoitustavaroiden vastaanoton ja kuljettamisen Ukrainaan. Tällä hetkellä tällaisia tuotteita ovat muun muassa autotarrat, hihamerkit, T-paidat, kangaskassit sekä pinssit. Monet kangastuotteiden painatukset ja konekirjonnat (brodeeraukset) on tehty Ukrainassa, jolloin ne myös työllistävät paikallisia yrittäjiä. Useiden tukituotteiden kohdalla, tuotteiden myyntihinta (ei siis pelkkää tuottoa) käytetään kokonaisuudessaan Ukrainan hyväksi! Lopuistakin vähintään niiden koko tuotto. Näillä tuotteilla on normaali, kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautuksen tulee tällöin tapahtua asiakkaan toimesta ja kustannuksella.

Kaikkien tuotteiden hinta pitää sisällään pakkaus- ja postituskulut kotimaassa (tukituotteet) tai tarvittavat kuljetuskustannukset Ukrainaan (Ukraina-tuotteet). Tuotteiden nouto toimipisteestämme on mahdollista vain poikkeustapauksissa, eikä se tuolloinkaan vaikuta hintaan. Verkkokaupan tuotteet eivät sisällä arvonlisäveroa. (Tuloverolaki 4§, 1535/92)

Halutessasi vaihtaa tai palauttaa tukituotteen, voit ottaa yhteyden meihin joko yhteydenottolomakkeemme kautta tai laittamalla meille sähköpostia osoitteeseen info@omri.fi otsakkeella ”Tuotteen vaihto” tai ”Tuotteen palautus.”


Siirtyessäsi alla olevalla painikkeella verkkokauppaamme, hyväksyt voimassa olevat toimitusehdot.

Verkkokauppamme toimitusehdot löydät täältä.

Usein kysytyt kysymykset verkkokauppaamme liittyen löydät täältä.

Koska jokainen voi tehdä jotain. Kuva: Omri ry

Paluu pääsivulle.